В бюджета не са предвидени средства за русенския културен институтНа 6 юли

...
В бюджета не са предвидени средства за русенския културен институтНа 6 юли
Коментари Харесай

Парите за ремонта на Операта в Русе се оказаха само едно голо обещание

В бюджета не са планувани средства за русенския културен институт

На 6 юли 2020 г пожар унищожи покрива на постройката на Операта в Русе. Не пострадаха хора, само че вредите още тогава бяха оценени на милиони левове.

Покривът на постройката е съвсем подготвен. Керемидите са подредени, сега се прави топлоизолацията. 15 от общо 40-те изгорели чиги също се възобновяват.

Притеснението на шефа на Операта Пламен Бейков е, че 3 600 000 лв. са се оказали единствено заричане, което не е документирано, предаде .

Музикантите чуха обещанията на двама министри - един длъжностен, който още веднъж е на поста и един постоянен, който към този момент не е на поста, че ще бъдат отпуснати тези средства. Оказало се, че в бюджета такава сума не е планувана за русенския културен институт.

" Явно и обещанието, което беше прокламирано и от трибуната на Народното събрание, по-късно никой не се е погрижил то да се оформи в документи ", разяснява Бейков.

Всичко, което до момента е направено по постройката, е с финансиране от застраховката, която институцията е имала.

Сцената е безусловно неизползваема, гримьорните също пострадаха от пожара, би трябвало нова озвучителна и осветителна техника...

Иначе още в петък вечерта на площада пред Операта публиката ще види шедьовъра на Жорж Бизе " Кармен ", а в събота преди обед - " Кантата за кафето " на Бах във фоайето на плачещата за ремонт постройка. Просто музикантите нямат дом, в който да поканят меломаните.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР